CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, September 14, 2011

cerita nak masuk U

masa: 1.37 am waktu malaysia
          12.36 am waktu indonesia
tempat : bilik 6 tingkat 2



Assalamualaikum.

hoho.ada orang ni tersangatlah EXCITED melampau, bakal menjadi BUDAK U la katakan.mana taknya, terasa hampa ditolak mentah2, separuh mentah pun ada masa kena reject dengan upu time form 5 dulu2. ( ceh, dapat je upu, tapi dia tak amik). jadi bawalah diri ke matrik.sobsosb.tak sedih pun.  ingat takda chance masuk U, tapi  dapat juga sebab dah glamour kan, semua U berasak-asak nak amik nur' aqilah. hahaha =.=' (statement over!).so, semuanya bermula disini.tak sangka ia jauh,tapi mengajar aku lagi berdikari,tanpa mereka.hidup  di perantauan. T____T pun tak sedih juga sebab bandung je, bukannya Alaska pun. chooi!



saja amik gambar belakang, nak tunjuk yang memang kitaorang over.eh,tak beg yang OVER!


erm, ketibaan di airport MAS.alhamdulillah semuanya okay, tapi kau tahulah, aqilah kan.dia pun ada juga sifat2 over, ha, hamik kau beg melebihi berat.haha. berat ikan bilis ummie kot yang melampau! hehe. yang part sedih2nya pun ada.touching2 segala tu. boleh pula 1 family datang lambat.habis nak meruntun hati ni, semua orang tanya, family tak datang ke.huhuh.sedih.dah nak masuk imigresen ni.ha, kau, nasib baik depa sempat sampai.pastu adalah moment, peluk2 segala tu, nangis2.errrr.typical.haha.AQILAH la tu kan.sikit2 nak nangis.

1 tahun lagi kita jumpa ^^,
kalau zoom, boleh nampak ayah, mamat,ina, ucu, pak long :')
last terakhir nampak masa nak check pasport.



perjalanan memakan masa 2 jam.sebab kami terus ke airport bandung. terima kasih kepada pramugara2 MAS (note: sumpah, memang takda pramugari, takda niat pun nak menggatal.haha ).layan kerenah kami 48 orang. heee. ayam dan ikan tu sedap.tambah dengan air jus ^_____^





Welcome to Bandung!  


uish, time imegresen kat sini,punyalah lama.asish!penat badan, memegang beg berat. pastu ada pula orang buat lawak.ada ke patut pegawai imegresen tu cakap masa sih badan sekecil ini umurnya 19 tahun. apa masa2? suka hati je cakap macam tu. (dalam hati je la ).terluka kot.haha. 

muka penat, tudung pun entah apa2.


selepas selesai, kemudian senior datang menjemput.hoho.baik nya. tak payah nak angkat beg bertan2 dah.ada orang angkat.wah2, aku suka!haha. kami naik bas untuk menuju ke unpad.


duduk belakang sekali.



mcd
sibuk kan bandung?

okay, depa pun ada GIANT.


kat sini,panggil kesesakan jalan namanya MACET. hoho.macet lah yang menyebabkan perjalanan terasa lama sangat.sakit badan baring dalam bas.akhirnya, sampai juga di unpad.alhamdulillah. kami telah disambut oleh ibu2 yang menjaga bale.ibu bale padjajaran 1, namanya ibu ida.sangat mesra.masa awal sampai2 pun, dilayan mesra oleh staff di unpad dan senior2. semuanya berjalan lancar.



ini sekolah baru saya. chooi! universiti lah.




owh ha, for next entry, tunggu eh.









2 comments:

SUMI ^_________^ said...

tu dia!suka part masa sih 19 tahun.hahaha
qila qila.

Nur' Aqilah said...

haha.sobsob.sumie, saya terluka dengan bapa imegresen itu.hahaha

Post a Comment